Lyckad premiär för Eskilstuna Minihandboll Cup

Nära 60 lag med 480 spelare och 90 ledare fyllde Volvo CE Arena under lördagens cup i minihandboll. Det var full fart i över hundra matcher som spelades parallellt på åtta planer. Alla var vinnare och fick lämna arenan med medalj runt halsen. Målet för Eskilstuna Guif är att fortsätta utveckla minihandbolls-cupen till nästa år.  

Före pandemin hade Eskilstuna Guif flera cuper för barn och ungdomar men som för många andra föreningar fick arrangemangen pausas.  
 - Vi har en modern och fin arena och vill skapa en återkommande cup för våra yngsta handbollsspelare, säger Eric Lundquist som är sportchef ungdom. Vi är jätteglada och nöjda att så många lag kom hit och var med.  

Minihandboll spelas på liten plan med en målvakt och fyra utespelare. Fokus i minihandboll är framför allt lek och glädje i en trygg och utvecklande miljö, snarare än att räkna mål och utse vinnare. 
 - Samtidigt vill även de yngre spelarna få uppleva cup-känslan och glädjen över att åka till en annan stad och spela mot olika lag såsom de sett äldre syskon och kompisar göra, fortsätter Eric Lundquist.   

Nästan 500 tjejer och killar i åldern 8-9 år deltog. Bland de lokala inslagen fanns HK Eskil och arrangörsklubben Eskilstuna Guif men också föreningar från Avesta, Strängnäs, Tyresö, Uppsala, Linköping och Nyköping. 

Föreningens cup-grupp under ledning av Jessica Dickfors ska utvärdera hur allting fungerade under dagen och så snart som möjligt sätta igång planeringen inför nästa säsongs minihandbollcup. 
 

Eskilstuna Guif vill tacka alla samarbetspartners och ideella krafter som gjort dagen möjlig! Tack också till deltagande lag och publik. Läs mer här


Tack till partners Minihandboll Cup




Datum: 2024-03-17 19:00